Kerisauan 20 Minggu


Assalammualaikum.
Alhamdulillah dengan izin ALLAH SWT aku masih diberi peluang untuk terus bernafas di muka buminya ini.
Alhamdulillah kandungan dah masuk 19minggu.
Maknanya hampir 5bulan.
Tapi percaya tak kalau aku cakap perut aku kecik je.
Berat pun naik sekilo je setiap kali checkup.
Inilah yang buat aku risau.
Risau kalau-kalau baby kecik.
If kecik dalam 2.5kg ke atas is okey tapi janganlah 2.5kg ke bawah.
Silap-silap kene tahan wad pulak baby nanti.

Aku kalau boleh kali ni taknak jadi macam yang first.
Abes masa kat sepital je.
Aku sentiasa doa supaya semua dipermudahkan.
Aku harap sangat semua tak seperti dulu.
Aku mohon......
Cukuplah aku dah rasa 'derita'.
Aku taknak 'derita' kali untuk kali kedua.
Amin.

So sekarang ni aku tengah usaha nak naikkan berat baby.
Aku kene paksa diri aku minum susu sebanyak mana yang boleh.
Aku nak baby aku sehat.
If tak berat macam abangnya pun takpe as long baby sehat.
Itu je aku nak.

Korang ada apa-apa suggestion tak untuk aku naikkan berat baby aku??
Kalau ada please share.
TQ.......................


Rindu Anak !!








Inilah permata hati anugerah tak ternilai dari ALLAH SWT untuk aku dan suami.
Lahir pada 13 MArch 2013.
Muhammad Harith Danish Bin Muhammad Yusof nama diberi.
Bermaksud kuat, berusaha.
Insyaa allah moga semua dipermudahkan.
Moga dieprmudahkan usaha aku untuk membesarkan dia sebaik mungkin.






Aku tak tahu nak cakap apa tapi semenjak semenjak ni rasa RINDU kat anak aku membuak-buak.
Adakah sebab aku pregnant or memang aku RINDU dia??
Semakin dia membesar ni semakin panjang dan banyak akalnya.
Kekadang tu sampai tak terlayan aku nak layan karenah dia.
Nak-nak lagi kalau dia tengah tido, aku rasa sayu sangat.


Bila nak pegi keje tu rasa nak tak nak je.
Nak-nak lagi kalau datang mood tak baik dia bila hantar kat umah pengasuh.
Makin besar makin sayang nak tinggalkan dia.
Alhamdulillah aku masih diberi peluang untuk besarkan dia dan lihat perkembangan dia.
Harap semua dipermudahkan....
Amin



Setahun Dah Berlalu...............


Arghhh rasa kejap sangat.
Tup-tup si budak kecik ni dah setahun dah.
Lagi beruntung setiap tahun boleh celebrate befday sekali dengan ayahnya.
Mama : JELES abis !!!!!

Alhamdulillah si budak kecik dah setahun 2 bulan.
Tapi mamanya baru nak update dalam blog ni ha.
Sori sayang mama bz lately ni.

So tiz year ayahnya adalah orang yang paling happy sama dengan last year.
Last year befday dapat hadiah anak.
Tiz year befday pun dapat anak jugak.
Ni ha dalam perut ni.
Aku tau aku preggy lagi masa befday dia lah.
Untungnya jadi si ayah.

So dipendekkan cerita first celebration macam biasalah mesti kene buat kat umah mak mertua kan.
Redhaaaaaa......
So kitorang juz beli kek je.
Bagi aku tak yah nak excited sangat la sebab anak baru setahun kot.
Apa yang dia tau kan.
Yang lelebih mak n bapaknya lak.
Tak kuasa.

So aku up sikit pic masa befday mereka ye.




By the way for my asben :
Selamat ulangtahun yang ke 26, Semoga panjang umur, Dimurahkan rezeki,
Semoga jadi ayah dan suami yang baik, Semoga berubah lebih demi keluarga,
Semoga berbahagia disamping kami.

And for my son :
Selamat ulangtahun yang pertama. Semoga jadi anak yang baik, soleh, mendengar kata,
membanggakan kami, membesar dengan sehat dan kuat.
Mama n ayah sayang kamu dunia dan akhirat.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...