Welcome my Second Hero

Assalammualaikum....
Pantang ari ke 29.
Ha terkejut??
Tak yah nak terkejut sangat la.

Alhamdulillah aku selamat melahirkan anak kami yang kedua.
Baby boy seberat 3.05kg pada 10 November 2014 jam 6.36ptg di PPUM.
Kelahiran yang aku sendiri tak duga.
Awal 9 ari.

Actually Jumaat 7 November 2014 aku dah mula sakit masa kat opis.
So terus balik and g sepital tup-tup baru 1cm.
So aku dapat m.c.
Isnin pagi tu tanda lendir serta darah makin banyak.
Aku terus decide nak g sepital.
Sampai sepital buat CTG semua and cek pembukaan rupanya dah 3cm.
Aku terus nebes ye.
Then doktor decide terus admit sebab kelahiran kedua ni kadang-kadang tak boleh nak duga.
Takut pembukaan cepat.
So start 3.30ptg aku dah mula rasa sakit yang berterusan dan doktor cek dah 5cm.
Terus aku kene g labour room.
Sampai kat labour room nebes aku makin bertambah.
Naseb sempat aku coll mak bagitahu aku nak masuk labour room and wassup husband aku.

Tepat pukul 6ptg aku punya sakit contraction memang aku tak boleh nak tahan.
Sakit pinggang yang amat-amat wooo.
Before tiz aku tak pernah rasa mase bersalinkan abangnya.
So dalam 6.15ptg macam tu aku cakap kat doktor aku tak boleh nak tahan dah and dah rasa kepala baby.
Doktor tengok and terus menjerit suruh semua standby.
" PLEASE FASTER GUYS BABY CAN'T WAIT...FASTER ALL !!"
Itulah yang doktor cakap yang sempat aku dengar.
Doktor tak sempat nak prepare pape sebab dorang decide nak tengok pembukaan aku pukul8 malam.

Alhamdulillah tak sampai 5x aku teran baby selamat dikeluarkan.
Nurse lap dan terus letak kat atas badan aku dan baby kencingkan aku.
Bertuah punya anak....haha !!

Okey next entry aku akan citer apa yang terjadi ye.
To be continue.......

38 minggu

Dah masuk minggu ke 38.
Perasaan??
Tuhan jela yang tau.
Semalam p checkup.
Laluan tak bukak lagi tapi baby dah masuk.
Construction ada.
Siap kene seluk + buat CTG.


Sekarang dah mula kuar tanda something like macam darah kaler coklat.
Ibarat macam kaler nak memula period.
Tapi so far alhamdulillah aku masih kuat dan mampu tahan sebab sakit datang sesekali je.


Haraplah semua dipermudahkan.
Mohon dijauhkan yang tak elok tu jadi kat aku.
Mohon semua maafkan aku ye.
Amin

Mainan Baru

Punyalah suka hati riang ria di hari raya bila dapat apa yang dia nak selama ni.
Hurmmm ni penangan Aunty Kay ngn Nanny dialah.
Maybe nak tengok anak buah n cucu nya hepi + duduk diam tanpa memunggah kot.
Tapi harapanlah kan.
Sekejap je dia layan mainan baru dia then memunggah jugaklah kejenye.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...