Cerita Hari Raya

Assalammualaikum.
Salam 1 Malaysia.
Sedar taks edar dah masuk hari raya ke lapan.
Sekejap je kan?
Hurmmmm tahun ni raya aku rasa kurang sikit tapi cukup bersederhana.
Al-maklumlah orang pregnant.

So tahun ni giliran beraya dengan family aku.
Alhamdulillah cukup makan segalanya.
Pepagi dah beratur beli lemang.
Then makan-makan kat umah mak aku.
Puchong je pun.
After that barulah pegi beraya kat tempat lain lak.
Pagi tu si abang ni ha buat hal.
Asyik nak mengamuk je.
Maybe tak cukup tido semalamnya kot sebab bunyi mercun sejam.
Sempat pegi beraya rumah atuk Incik Suami then terus balik rumah sebab si abang dah ngamuk sakan.
Sampai rumah terus tido.
Tergendalalah projek nak beraya kitorang.
Kene tunggu dia bangun.
Dah dekat petang barulah dia nak bangun.
So sempatlah pegi beraya dalam 2buah biji rumah je.


Cerita raya kedua pulak kitorang plan balik kampung Incik Suami.
Tapi before tu balik Tanjung Malim dulu tengok opah belah arwah abah.
Dalam tengah hari baru gerak ke Sekinchan.
Tapi kan rasa tak adil tau sebab raya dengan family aku kejap sangat tapi raya dengan family Incik Suami...
Hurmmmm...
Sampai kat kampung Incik Suami dalam pukul4 ptg macam tu.
Hujan dan jem sikit je.
Si abang masih lagi dengan halnya.
Tapi bila dia tengok ramai kengkawan dia kat dalam rumah tu mulalah dia berubah.
Atuknya terus pasang pagar depan sebab tup-tup si abang dah kat jalan depan.
Ya allah melasaknya subhanaALLAH.
Penat sangat aku kat sana dok ngejar dia je.
Lastnya melepak kat kampung Incik Suami sampailah ke ari Jumaat.
Penat sangat weyh aku.
Raya yang tak macam raya.
Tak naklah citer lagi sebab TAK BEST !!!
Tahun depan aku tak tahulah gamaknya camne pulak sebab si abang dah ada geng kan.
Pengsannnnnnnnnnnn !!!


By the way,
Selamat Hari Raya Maaf zahir dan Batin dari kami sekeluarga sekiranya ada salah dan silap.






Kerisauan 20 Minggu


Assalammualaikum.
Alhamdulillah dengan izin ALLAH SWT aku masih diberi peluang untuk terus bernafas di muka buminya ini.
Alhamdulillah kandungan dah masuk 19minggu.
Maknanya hampir 5bulan.
Tapi percaya tak kalau aku cakap perut aku kecik je.
Berat pun naik sekilo je setiap kali checkup.
Inilah yang buat aku risau.
Risau kalau-kalau baby kecik.
If kecik dalam 2.5kg ke atas is okey tapi janganlah 2.5kg ke bawah.
Silap-silap kene tahan wad pulak baby nanti.

Aku kalau boleh kali ni taknak jadi macam yang first.
Abes masa kat sepital je.
Aku sentiasa doa supaya semua dipermudahkan.
Aku harap sangat semua tak seperti dulu.
Aku mohon......
Cukuplah aku dah rasa 'derita'.
Aku taknak 'derita' kali untuk kali kedua.
Amin.

So sekarang ni aku tengah usaha nak naikkan berat baby.
Aku kene paksa diri aku minum susu sebanyak mana yang boleh.
Aku nak baby aku sehat.
If tak berat macam abangnya pun takpe as long baby sehat.
Itu je aku nak.

Korang ada apa-apa suggestion tak untuk aku naikkan berat baby aku??
Kalau ada please share.
TQ.......................


Rindu Anak !!








Inilah permata hati anugerah tak ternilai dari ALLAH SWT untuk aku dan suami.
Lahir pada 13 MArch 2013.
Muhammad Harith Danish Bin Muhammad Yusof nama diberi.
Bermaksud kuat, berusaha.
Insyaa allah moga semua dipermudahkan.
Moga dieprmudahkan usaha aku untuk membesarkan dia sebaik mungkin.






Aku tak tahu nak cakap apa tapi semenjak semenjak ni rasa RINDU kat anak aku membuak-buak.
Adakah sebab aku pregnant or memang aku RINDU dia??
Semakin dia membesar ni semakin panjang dan banyak akalnya.
Kekadang tu sampai tak terlayan aku nak layan karenah dia.
Nak-nak lagi kalau dia tengah tido, aku rasa sayu sangat.


Bila nak pegi keje tu rasa nak tak nak je.
Nak-nak lagi kalau datang mood tak baik dia bila hantar kat umah pengasuh.
Makin besar makin sayang nak tinggalkan dia.
Alhamdulillah aku masih diberi peluang untuk besarkan dia dan lihat perkembangan dia.
Harap semua dipermudahkan....
Amin



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...